Vernieuwing van de toewijding van katholieke artsen aan het Heilig Hart van Jezus, in Banneux Notre Dame

  • This post is also available in: Français
  • This post is also available in: English

In Banneux Notre Dame, een dorp ten zuiden van Luik in België, verscheen de Maagd Maria tussen 15 januari en 2 maart 1933 verschillende keren aan Mariette Beco, een klein meisje van 11 jaar oud, die zich presenteerde onder de naam “Maagd van de Armen” “

Nadat de Maria-verschijningen door de Kerk als authentiek waren erkend (in 1949), werd daar een heiligdom gebouwd, dat een mariaal pelgrimsoord werd dat zeer frequent bezocht werd met tussen de 450.000 en 500.000 bezoekers per jaar.

Na een korte presentatie van de Internationale Federatie van Verenigingen van Katholieke Artsen (FIAMC), door pater Schneider, celebrant van de zondagsmis in de open lucht om 16.00 uur, voor een bijeenkomst van meer dan tweehonderd gelovigen, dokter Bernard Ars, president van de FIAMC, las de volgende intenties tijdens het universele gebed.

Tijdens deze Covid 19-pandemie, voor de Maagd van de Armen in Banneux, met alle dokters ter wereld die vandaag hun toewijding aan het Heilig Hart van Jezus hernieuwen,

  • Voor alle armen qua fysieke, mentale, sociale en innerlijke gezondheid, door bemiddeling van Onze Lieve Vrouw van Banneux en dankzij de liefde van het Heilig Hart van Jezus, dat zij verlichting mogen vinden. Laten we bidden tot de Heer!
  • Dat alle dokters, net als de barmhartige Samaritaan, altijd alle zieken op humane wijze zouden bijstaan. Laten we tot de Heer bidden!