Boek Dr. Ilse Kerremans over Edith Stein genomineerd voor prijs spiritueel boek

edith-steinHet boek ‘Edith Stein. Leven aan Gods hand’ van Dr. Ilse Kerremans is genomineerd voor de jaarlijkse prijs voor het spirituele en religieuze boek, een initiatief van Medianetwerk Plus. Deze uitgeversorganisatie wil de Vlaamse uitgevers en auteurs die in deze nichemarkt inspanningen doen extra ondersteunen en motiveren. U kunt online uw voorkeurstem hier uitbrengen en het boek in de prijzen laten vallen. Van harte aanbevolen!

Verdiepen

Chirurg dr. Ilse Kerremans begon zich in de karmel te verdiepen toen een vriendin alles achter zich liet om zich volledig aan God te wijden in een slotklooster. Ze las ontelbare werken over de karmelspiritualiteit en wie dat doet, stoot al spoedig op de figuur van Edith Stein. Ze las ook de teksten van Edith Stein zelf en verdiepte zich zo in haar persoon en denken dat ze er voordrachten en seminaries over ging geven.

Uiteindelijk bracht ze, op verzoek van de broeders van de Nederlandse Provincie van de Ongeschoeide Karmel, al haar kennis samen in dit boek. Er zijn al vele biografieën over Stein geschreven. Dit boek onderscheidt zich daarvan door specifiek aandacht te schenken aan de periode dat Edith Stein in Nederland woonde, een belangrijke tijd in haar leven waarvoor in de biografieën tot nu toe weinig aandacht is geweest. Dat doet Ediths verblijf in de lage landen, de grote inzet van de zusters van Echt en van vele andere Nederlanders, de vrienden die zij er maakte en het werk dat ze er verrichtte, in vele opzichten tekort. Met dit boek hoopt Ilse Kerremans iets van dit tekort goed te maken.

Wat Edith Stein nog allemaal voor ons had kunnen betekenen, indien zij de oorlog overleefd had – we kunnen er slechts naar gissen. Maar Auschwitz mag het laatste woord niet krijgen. Edith Stein komt opnieuw tot leven op deze bladzijden, door haar aan het woord te laten in haar teksten en in getuigenissen van mensen voor wie zij een stuwende kracht in het leven was en is.

Jury

Medianetwerk Plus wil de Vlaamse uitgevers en auteurs die in deze nichemarkt inspanningen doen extra ondersteunen en motiveren. Een onafhankelijke jury geleid door de rector van KU Leuven Rik Torfs en vicevoorzitter Mieke Van Hecke nomineerde voor elk van de categorieën ‘spirituele’ en ‘religieuze’ boeken drie boeken voor de prijs. Uit deze zes boeken kan u twee boeken aanduiden die volgens u de publieksprijs verdienen. U kan stemmen op één boek in elke categorie via een online stemming en zo meebepalen wie de publieksprijs wint.

Onder de deelnemers aan de stemming wordt een aantal boeken geschonken. De winnaars worden door loting bepaald. Per categorie kan maar één keer worden gestemd. De prijs kadert in de Maand van de spiritualiteit.

Breng nu uw stem uit. Veel dank.

Bestel het boek hier.

Bekijk hier de Braambos uitzending met Dr. Ilse Kerremans